fredag 20 maj 2011

14

Två veckor har gått och det går neråt! Just nu har jag stått hyfsat stilla i ett par dagar. Men så är det fortfarande tjejvecka. Jag hoppas på en fin siffra nästa vecka istället :)

Första veckan -2,3 och andra veckan -0,8.

Gårdagens frukost bestod av två flatbröd. Ett med leverpastej och ett med ost. Och så smör&gurka då. Kaffe.

Mellanmål på stående fot blev lite citronyogurt med havrekli. Några nötter&russin. Och vatten.

Lunch blev resterna från kvällen innan: fläskfilégryta med vitlök och parmesan och ett glas vatten.

Middagen var 3 nybakta oopsisar med smör&onsalakorv&gurka. Yogite och ett glas vatten.

Kvällsfika framför teven, för att jag skulle distrahera mig själv så att inte ögonen gick i kors hela tiden medan jag försökte följa programmet: en ruta (den sista!) av mintkrispchokladen. Jag är grymt imponerad av mig själv, då den har räckt i två veckor!!

Hur jag gör oopsies
Tre ägg
Knappt 100 gram philadelphia
Eventuellt lite sesamfrön

Separera äggen i två skålar. Vitor för sig. Gulor tillsammans med philadelphia.
Vispa vitorna ordentligt.

Vispa gulorna&philadelphian.
Häll ner den gula smeten i den vita. Blanda försiktigt om det hela. Fluffigheten ska vara kvar! Klicka upp 6 lika stora högar på ett bakplåtspapper. Häll på lite sesamfrön eller andra frön, tagervadsomfinns eller ingenting.
In i ugnen på 175 grader i nästan en halvtimma.


Är de inne för länge och får för mycket färg smakar de för mycket ägg, har de inte fått någon färg alls så är de antagligen lite slemmiga inuti fortfarande ;)

Många säger att det är überviktigt att vispa dem stenhårt hur länge som helst, absolut inte missa att ha i lite salt, akta bunken från drag och massa andra saker, men jag har ännu inte misslyckats med mina och jag har aldrig brytt mig om alla de där varningarna. Jag bara vispar tills det är lagom hårt och jag inte orkar hålla elvispen längre ;)

2 kommentarer:

  1. Helt nått att prova.
    Jag tycker att du har varit jätteduktig som haft chokladen så länge. Bra gjort!

    SvaraRadera
  2. Berätta gärna vad du tyckte, när du provat!
    Och tack för de snälla orden :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...