söndag 13 maj 2012

TentamorgonSitter här i köket med den lilla datorn och ska just börja sörpla på mitt smartkaffe, mitt skottsäkra (bulletproof) kaffe. (Ser ni förresten den klarblå himlen bakom mig som reflekteras på skärmen? Underbar dag!!)
Tenta om en halvtimma. Det här med onlinetenta är verkligen the shit! Kunna sitta hemma i lugn och ro (japp, jag har kört ut resten av familjen, hehe) och dricka kaffe och äta frukostägg medan jag skriver ner allt jag kan (nåväl, det går väl ganska fort *härmar Bagheera*).

Mitt smartkaffe då, vad är det?
Joo.. det är kaffe med smör och kokosolja! Kokosolja är ju en dundergrejj för hjärnan (och resten av kroppen) och jag försöker just nu optimera mig själv. Mitt bästaste jag. Och smöret är rätt bra det med för övrigt, men det ger även en gräddliknande smak på kaffet utan att man behöver få i sig kasein :D (Också det är en optimeringsgrejj som jag ska testa, men vi får se om jag orkar, det är svårt att hålla sig undan från mejeriprodukter när man vant sig vid dem, hmm..). En bonus med smartkaffet är att man håller sig mätt jäääättelänge och blir inte sugen på allt gott som resten av familjen (hrm, maken i alla fall) förvarar i skafferiet.


Skottsäkert smartkaffe
Ta en mugg kaffe, häll i en bunke, ta en matsked smör och två matskedar kokosolja. Mixa så att det blir en fin färg och latteliknande skum. Häll över i muggen igen. Om man vill kan man pudra med kanel eller kardemumma eller vanilj eller.. tja, naturellt är jättegott med.. ;)


Wellsiewellsie.
Håll era tummar för mig nu, ok?

16 kommentarer:

 1. Smartkaffe lät spännande. Det ska testas framöver :)
  Lycka till på tentan!

  SvaraRadera
 2. Lycka till på tenta!
  Känner du att du får några "besvär" av mjölkprodukter eller vill du bara äta lite mer "clean"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Nej, jag vet inte om jag verkligen har några problem, men det känns som en kul grejj att testa nu när jag inte har några andra utmaningar i kostväg. Kanske blir jag ännu lite piggare och ännu lite mindre slö i huvudet på morgonen? ;)

   Radera
 3. Låter som en behaglig tentaform. Kommer dock inte att hända på mitt program, aldrig. Har tentavecka sista veckan i maj, fattar inte hur jag ska hinna. Hoppas det gick bra för dig iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, när det väl närmar sig så känns det rätt överväldigande *ler igenkännande*
   Men det brukar ju gå rätt bra i slutänden ändå ;)

   Vad är det du läser?

   Radera
  2. Nästan pinsamt att skriva det med tanke på hur jag har skött mig, men läkare ska jag bli. Inte alltid man lever som man lär.... fast numera gör jag det ;-)

   Radera
  3. Oh, vad spännande! Har du mycket kvar? Verkar som en rätt krävande utbildning i sig och med tanke på att du har små barn hemma måste det vara rätt tufft?

   Och, nej, det är inte alltid man så lätt att leva som man lär.. ;)

   Radera
  4. Det är rätt krävande, ja. Men skoj på samma gång. Vi går mer och mer över på att vara blivande läkare istället för studenter, vilket känns riktigt bra (men lite skrämmande på samma gång). Jag har inte så mycket kvar nu.... börjar se ljuset i tunneln så att säga :-)

   Vad ska du bli?

   Radera
  5. Skönt med ljuset ;)

   Här har jag tänkt att bli mikrobiolog/immunolog, med fokus på autoimmuna sjukdomar och allergier/känslighet. Men eftersom jag läser på kvartsfart för tillfället så går det sååå lååångsamt. Jag vill ju vara klar NU.. Men jag ser med ljuset i tunneln, inte mycket kvar nu i alla fall, även om det går lååångsamt ;)

   Radera
 4. Hm..tror jag ska testa ditt kaffe. Lycka till med tentan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Ja, testa och berätta gärna vad du tyckte :)

   Radera
 5. Lät som en spännande kopp kaffe :-) Hur kom du på det ?

  Lycka till på Tentan !

  SvaraRadera
 6. Spännande och gott :)
  Jag har läst om det i "paleo-världen" ett tag och kände att det var dags att testa det där beryktade kaffet nu ;)

  Tack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, kanske man skulle testa ? Men jag är inte så förtjust i kokossmör o sånt :-(

   Radera
  2. Men vanlig kokosolja (inte silverpaketet alltså!) varken smakar eller doftar någonting. Så det kan man ha i lite här och var utan att det märks ;)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...