onsdag 23 maj 2012

Sötsug och bekännelser

Fina Sandra frågade mig en sak apropå att belöna sig själv med mat. Jag skrev ett inlägg om att belöna/unna sig själv här. Men jag tog inte upp att jag verkligen är dålig på att helt göra det jag skrev om.

Ibland är jag sugen på glass. Inte på att ta en lång härlig dusch. Eller raka benen. Utan glass. Liksom. Hehe.
Och då äter jag glass. Johoorå. Och, nej, jag är urdålig på att bara äta lite. Självklart blir det ett helt paket Ben&Jerry. Men det beror på min kassa självdisciplin, när jag väl har börjat äta nåt sånt så slutar jag inte förrän det är slut. Fast så får jag ju ta konsekvenserna av det hela veckan som kommer.. *suckar* (Ni som undrar: konsekvenserna är att jag blir lättirriterad, gråtmild, svullen, binder massa vätska och går upp ett kilo eller två på bara ett par dagar. Dessa försvinner efter nån vecka eller så, så det är ju inte hela världen egentligen. Men om man exempelvis försöker gå ner i vikt så förskjuts ju måldatumet med en vecka eller två. Och många bäckar små.. ni vet.)

Såå, jag äter glass en gång i månaden. Dagarna före mens då suget är som störst. Jag vet att jag med en hel del järnvilja kan stå emot och äta bra mat (fast mycket mer) även den perioden. Men ibland vill jag inte stå emot. Ibland vill jag krypa upp där i soffan, under en filt, se en romantisk komedi och äta glass direkt ur bunken.

Och ibland när jag är sjuk, som just nu, när jag har ont i halsen, då äter jag rätt mycket glass med.
Min alldeles egna teori är att det är jättebra med glass då det innehåller lite extra kolhydrater (jämfört med hur jag äter normalt) och att det är bra för kroppen att få lite lättillgänglig energi och kan kurera sig snabbt :D (Ja, jag veeet att det hade funkat med ris till maten med, eller nån extra frukt, men det är ju inte lika gott, hihi.)


8 kommentarer:

 1. bra inlägg!
  Självklart ska man unna sig glass då och då.. hur roligt vore livet annars? :) Det är ju alla andra dagar som räknas ändå :)

  SvaraRadera
 2. Gillar detta inlägg! Känner så väl igen mig, min kropp reagerar EXAKT likadant...så jag försöker stå emot glass..kanske kan det vara något i framtiden, när jag gått ner sisådär 30-40 kilo..hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade det! :)

   Fast jag tycker att det är lättare att "hålla sig på banan" om man kan unna sig den där glassen nån gång då och då när man verkligenverkligen vill ha den. Jag tror att just glass faktiskt inte är så farligt att falla dit på jämfört till exempel med ett paket ballerinakakor eller en halv kladdkaka (mina andra hemska monster).

   Radera
 3. Jag håller med dig...man ska kunna unna sig. Hellre att jag VET att jag får unna mig ibland och "spåra ur", så får jag inte lika dåligt samvete för ATT jag gör det ibland....Konstiga tankar kanske, men så fungerar jag :)

  Tack för länken!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejrå, inga konstiga tankar, jag är precis likadan *ler*
   Kram

   Radera
 4. Härlig inställning :-) Klart man måste få vara lite mänsklig ibland & unna sig sånt som är onyttigt oxå, gränsen sätter man ju bara själv :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Det svåra är ju bara att sätta en rimlig gräns *ler*

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...