tisdag 10 maj 2011

Choklad

Alltså, jag älskar choklad. När jag är inne i sockercirkeln så äter jag mjölkchoklad var och varannan dag. Gärna oftare ;)

Nu när jag väljer bort socker så blir det ändå choklad då och då (läs: nästan varje dag fortfarande) men jag väljer mörk choklad istället. Ju mörkare desto bättre för min kropp. Tidigare har jag använt mig av marabous 86% men tröttnade till slut lite på den (jag använde den i allt: "ren", chokladmousse, ischoklad, chokladkakor..) och var tvungen (nåja) att hitta en annan variant som jag kan varva med och få behovet tillfredsställt av. Jag har provat lindts 90% och det smakar annorlunda (= bra). Fast den är inte lika god som 70% (= bra på sitt sätt, för då äter jag ju inte så mycket heller.)

Igår åt jag en ruta 70%. Och en halv ruta till. Det gäller att veta när det räcker. Jag har väldigt dålig självdisciplin och kan lätt äta för mycket även om jag veeeet att det inte är bra. Och sedan när den hela kakan är uppäten så ångrar jag mig jättemycket. Ändå gör jag likadant nästa gång igen..
Men igår tog jag bara 1½ bit!! :D

1 kommentar:

  1. Självdiciplin får man av att göra det man ska tillräckligt många gånger :-)
    Och du verkar vara på väg åt rätt håll

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...