Ostpizza
2 vuxna, 2 barn
Botten:
4-5 deciliter riven ost, ex gouda
2 ägg
Sätt ugnen på typ 200 grader.
Blanda ihop väl och platta ut på en bakplåtsförsedd plåt.
In i ugnen i kanske 10 minuter.
Den får inte få massa färg, för då bränner kanterna i slutskedet senare!
(Ja, kanske du, mamma kan ha den i ugnen lite längre än andra, för det blir jättegott med krispiga kanter med, hihi)
Fyllning:
Tomatpuré
Massamassa mer ost, ex pizzaost eller ännu mer gouda ;)
och sedan valfria extra pålägg, vi ville ha skinka och ananas.
När botten är färdig, ta ut den ur ugnen och låt svalna lite.
Smeta ut tomatpurén.
Ös på med ost.
Toppa med dina favoritpålägg.
In i ugnen tills den ser färdig ut!
Strössla över oregano.
Om den svalnar lite innan du skär bitar av den så blir bitarna bättre.
Det går självklart att halvera receptet om ni inte är så många som vi var.
Den innehåller rejält med energi pga all ost och man håller sig mätt läääänge!
Som vanligt; så smarta recept!
SvaraRaderaTack, sötis!
Radera