fredag 18 november 2011

Ostpizza

Häromdagen bakade vi pizza! Jag har tidigare gjort pizza med omelett som botten. Funkar jättebra! Men det är ju ändå en smak av ägg som tränger igenom de andra pizzasmakerna vilket gör att barnen ibland dissar den sortens pizza. Så nytt recept behövdes. Som botten använde jag riven ost och ägg. Simpelt. Och alla älskar väl gratinerad ost? ;) Och det bästa (eller, njä, kanske inte, men bra var det i alla fall) var att man kunde hålla bitarna i handen, som "vanlig" pizza! :D


Ostpizza 
2 vuxna, 2 barn

Botten:
4-5 deciliter riven ost, ex gouda
2 ägg

Sätt ugnen på typ 200 grader.
Blanda ihop väl och platta ut på en bakplåtsförsedd plåt.
In i ugnen i kanske 10 minuter. 
Den får inte få massa färg, för då bränner kanterna i slutskedet senare!
(Ja, kanske du, mamma kan ha den i ugnen lite längre än andra, för det blir jättegott med krispiga kanter med, hihi)

Fyllning:
Tomatpuré
Massamassa mer ost, ex pizzaost eller ännu mer gouda ;)
och sedan valfria extra pålägg, vi ville ha skinka och ananas.

När botten är färdig, ta ut den ur ugnen och låt svalna lite. 
Smeta ut tomatpurén. 
Ös på med ost.
Toppa med dina favoritpålägg.
In i ugnen tills den ser färdig ut!
Strössla över oregano.

Om den svalnar lite innan du skär bitar av den så blir bitarna bättre.

Det går självklart att halvera receptet om ni inte är så många som vi var.
Den innehåller rejält med energi pga all ost och man håller sig mätt läääänge!





2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...