måndag 12 september 2011

Ännu en utmaning! :)

Nu när jag har förlorat en stor del av överskottsvikten är det väl dags att ta itu med kroppen och sinnet lite extra istället?

Inne på Mark's Daily Apple startar idag Primal Blueprint 30-day Challenge och det känns som om det kan vara ett sätt att få ordning på saker och ting!

Äta, röra sig, sova, få lite sol och leka. Viktigt att leka :)

Såå.. Här är planen:Matmässigt är det ju väldigt likt så jag äter redan: kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker och nyttiga fetter. Mörk choklad, mejeriprodukter och kanske ett glas vin ibland. Det jag kommer att ändra på är väl att eventuellt lägga till lite mer bär och nötter än jag äter nu. Kanske en frukt som lördagsgodis?

Vad gäller rörelse ska jag tänka på att lyfta tunga saker, promenera mycket och ge järnet en liten stund ibland.

Sova bättre är svårare, särskilt med småbarn. Men jag ska tänka på att ha regelbundna tider. Ja, morgnarna är ju rätt regelbundna redan, men jag måste komma i säng ungefär samma tid och inte sitta uppe och se TrueBlood fram till midnatt! (Fast det sistnämnda är ju inga problem eftersom avsnitten är slut och det inte kommer några fler förrän nästa sommar.. snyft.)

Ut i solen då.. Hm. Tja, ut i dagsljuset kanske man ska säga istället. Inte mycket sol just nu. Men visst, minst 15 minuter utomhustid varje dag! Inga problem!

Leka är sista punkten! Jag måste leka mer! Springa, hoppa, dansa, gunga, klättra, busa! Varje dag! Jejj!

2 kommentarer:

 1. Det där låter finfint! Alla behöver ta hand om sig, men jag kan tänka mig att det läggs lite åt sidan när man har småbarn också :)

  Att leka mår ingen dåligt av! Man måste ju bevara barnasinnet, eller hur?!

  Många kramar!

  SvaraRadera
 2. Det låter super :) Skulle passa mig också :)
  Önskar dig en fin dag

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...