500g blandfärs
1 gul lök, hackad i rätt stora bitar
4 stora färska champinjoner, skivade
1 matsked tomatpuré
1 gul paprika, hackad i lagom stora bitar
1 tomat, hackad mellanstora bitar
1 matsked kokosolja
chilipeppar
kanel
en aning salt
grovmalen svartpeppar
Bryn köttfärs och lök tillsammans i en klick smör.
Tillsätt champinjonerna. Fräs lite till.
Tillsätt tomatpure, paprika och tomat. Och kokosoljan. Missas oljan är det inga problem att ha i den när maten ligger på tallriken sedan istället ;)
Krydda.
Puttra en stund. Typ 10minuter blir bra, längre funkar om du är upptagen med nåt (typ armhävningar och låtsashopprepshoppning).
Servera med riven ost och lite ekologisk tacosås (santa maria har en mumsig en utan massa tjafs i). Och kokosoljan om du glömde den vid tillagningen. (Kokosoljan är för att det ska mätta ännu lite mer och bli ännu lite nyttigare, hihi.)
För variation och tillsammans med såna som äter spaghetti är det väldigt gott att servera smörstekt riven vitkål som spaghettialternativ *tipsar*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar