torsdag 16 juni 2011

Hårmånad 34

Sitter här med ploppat hår. Haha. Ja, det låter lite konstigt om man inte vet vad jag menar ;)

Hur man gör när man ploppar håret läste jag första gången på lockig.se och var tvungen att länka vidare till videon som rekommenderades, för jag fattade liksom inte. Men nu fattar jag :)

Jag tvättar alltid håret hängandes över badkarskanten. När sista balsamet är i och jag kramat i fuktbevarare så kramar jag ur vattnet ur håret genom att ta håret och krama det uppåt huvudet, sådär som frisörer gör när de ska blåsa ett lockigt hår med sån där locktratt, fast upp och ner :) Sedan så tar jag en diskhandduk, som inte är så ruffig för håret som en frottéhandduk, fortfarande har jag huvudet mer eller mindre upp och ned, håller handduken framför mig (man kan även lägga den på ett bord eller nåt om man vill) och fångar upp lockarna och lägger handduken om huvudet. Nu är alla lockarna ovanpå huvudet. I handduken. Sedan virar jag en frottéhandduk utanpå diskhandduken för att suga upp överflödigt vatten.

En del väljer att ploppa håret i 20 minuter eller över natten eller annat, men jag föredrar att låta det sitta bara en liten stund tills det värsta vattnet är borta. Sedan av med handdukarna och flytta omkring lockarna så att de ser lite mer i ordning ut.

Det här gör att mina lockar och korkskruvar börjar uppepå huvudet istället för nedanför öronen :D


Och förresten så klippte jag av håret förra veckan. Rakt av. Det var nog femton cenimeter eller så jag kapade bort. Så trött på trasslet..

6 kommentarer:

 1. Ploppa kan visst betyda olika för olika människor :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har hört talas om att ploppa håret, har dock aldrig gjort det själv.Antar att du kör med "balsammetoden" som lockig.se skriver mycket om :) Jag kör på det iaf:)

  Hur långt hår har du nu? Du verkar också ha sådana där "korkskruvar" som jag kan få. Vad använder du för balsam?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Sandra: jovisst använder jag mig av balsammetoden :) Jag hade hår nedanför bh-bandet innan jag klippte av det. Nu går det, i lockigt tillstånd, till strax nedanför axlarna.. Känns sådär kul, men det växer väl ut igen :)

  Balsam för tillfället är wackra från ccs, apoteket-på-hörnet sålde ut till halva priset så jag köpte tre, hihi. Använder väldigt gärna respons-inpackningen med körsbär&pärlemor med.. :)

  Vad använder du?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har kört med balsammetoden ett tag nu (andra gången jag provar) och använder Coop Extras balsma som tvätt. Sedan har jag använt lite olika som vårdande, provar mig fram lite. Jag tycker att Änglamarks balsam är bra, men det är ju parfymfritt så det luktar ju inget :( Provade Elvitals Nutrigloss inpackning idag, än så länge känns det okej.

  Vad har du för stylingprodukter?

  Jag funderar på att klippa av håret en bra bit, till en kortare frisyr. Mitt hår är rätt tunt, och blir lite tråkigt när det blir längre.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte så mycket stylingprodukter alls. Lite aloe gel ibland.

   Radera
 5. Och en sak till...vart köper du responsinpackningen med körsbär&pärlemor? Har inte hittat den någonstans i de affärerna jag varit i...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...