tisdag 28 februari 2012

Egen goding


En härlig middag står och svalnar! I pannan ikväll är det eh... frittata/ugnsomelett kan man väl säga?

1 gul lök
6 stora champinjoner
6 stora hembakta danska frikadeller
4 ägg
Svartpeppar
1 hackad röd paprika


Sätt på ugnen på grillvärme. 
Mjukstek den gula löken i smör tillsammans med svampen. 
Tillsätt hackade frikadeller. 
När det är varmt, tillsätt uppvispade ägg och se till att äggsmeten täcker det mesta (jag fick trycka ner några grejjer som stack upp).
Strö över massa svartpeppar och paprikan. 
Låt stå på eftervärme på plattan en stund så att äggen stelnar lite. 
Tjoffa in hela stekpannan i ugnen en stund tills allt fått fin färg. 
Kolla så att äggsmeten verkligen är helt klar (jag gillar inte slajmiga ägg). 


Sån här går att variera på massa olika sätt! Tagervadmanhaver-måltid (så länge man har ägg i alla fall, hehe). Jättegott med bacon och soltorkade tomater till exempel. Eller kyckling. Eller med bara massamassa grönsaker. Mmm... Nu är jag vekligen superhungrig! Måste kolla om den har svalnat tillräckligt nu! *borta*




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...