torsdag 13 september 2012

Kokossmör



Lekte lite och resultatet blev ett kokossmör med kryddig chokladsmak!
Jag trodde att jag genom att hälla i massa kokosflingor i matberedaren och låta den står och snurra och ha sig så skulle det komma ut en krämig kokosmassa

Haha. Fel. 

Kanske tog jag i för lite kokosflingor (nästan/knappt ett helt paket från garant) och att knivarna inte riktigt kunde jobba med den (lilla) mängden? 
Kanske går det inte att få krämig kokos på det sättet alls? 

Well, lite kornigt, lite starkt, massa kokossmak, rejält med chokladsmak och väldigt gott! 

Kryddningen? Kakao, kanel, vanilj och cayennepeppar :)



6 kommentarer:

  1. Jo, men det går att göra så! Jag hade också i ett helt paket från garant i min matberedare och knivarna fixade det. Det tog ju en stund och jag fick stänga av den emellanåt för att motorn inte skulle bli för varm, men krämigt blev det. Använde det för att baka brownie på och det blev riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, mer tid alltså! *noterar*
      Spännande med browniebak! :)

      Radera
  2. kanske om du testar med mixerstav istället? tycker att de brukar vara bättre för sådana små saker:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har testat med mixerstav tidigare, men det bara fastnade och jag orkade inte pilla loss det heeela tiden. Lata jag ;)

      Radera
  3. Vad använder du det till ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittills bara ätit direkt ur burken.. haha.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...