torsdag 3 februari 2011

Dukan

Hörde om nåt som skiljer sig en aning från hur jag normalt äter, men ändå inte så mycket så att det är någonting nytt.

Dukan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Lchf passar ju mig väldigt bra. Men då vågen inte vill visa några roligare resultat så är det ju lite trist. Jag vill ju gå ner i vikt. Ja, ja. Må bättre duger ju liksom, egentligen, men jag vill ju, helst, bli lite (mycket) smalare snabbt ;)

Dukan har olika faser. 4 tror jag.
Första är nån attackfas då man går ner några kilo på att äta i princip bara proteiner. Javisst, det tror jag på. Vattnet försvinner ur kroppen, man slutar äta godis eller annat dumt. Inte konstigt om man går ner ett par kilon.
Men sedan ska man lägga till grönsaker (läs: kolhydrater). Och det är där jag är lite emot det hela tror jag. Kolhydratlåg kost känns ju så bra i mig. Piggare, mindre sugen på onyttigheter.
Kanske funkar det om jag lägger til lite mer fett istället. Lite i taget så att det stämmer med Dukans faser? Kanske värt ett försök? Fast jag har ju redan gått ner mina "vattenkilon" så kanske händer det ingenting för mig?

7 dagar attackfas (proteinfas) ska hjälpa mig från 74 till 71,5kg.
På fredag nästa vecka borde det alltså hänt lite.

Jag testar!
Kycklig till lunch, ägg till middag! Here we go!

2 kommentarer:

  1. Man måste nog bara ha tålamod. Man kan ju inte mer än prova sig fram. Jag tror att alla människor är olika och att man nog måste anpassa de flesta dieter för att de ska passa en själv. Lycka till med din kamp!

    SvaraRadera
  2. Tycker absolut du ska testa Dukan ... men då är det bara proteiner som gäller .. inget fett, inga kolhydrater ... :P Men man vänjer sig - och vågen visar - .... men man måste verkligen hålla sig till det man ska :P Lycka till! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...