fredag 28 juni 2013

Morgongröt har jag i min mun

Idag är första dagen på barnens sommarlov och det firades såklart med sommarlovstårta igår! Barnen var överlyckliga för sin hemgjorda glasstårta med jordgubbar, även om det var mulet och kyligt ute :)
Så imorse blev det sovmorgon! jejj! Jag vaknade inte förrän 8! *utsövd*

Så frukosten blev senare än vanligt. 8åringen dukade fram allting själv och det känns (nästan) lite svårt att inse att han är stor nu och klarar det mesta han vill och inte behöver mig jämt.. Men det är ju rätt lyxigt att någon annan fixar frukosten här hemma, så det är ju bara att njuta egentligen, hihi.

När barnen ätit färdigt och klättrat runt bordet och busat och tjoat, så var det dags för mig att fixa min frukost (jo, jag brukar välja att inte stressäta tillsammans med de små). Idag blev det favoritgröten! Fast med annan topping än vad bilden visar ;) (Den gången, då jag tog bilden var jag helt frälst på rostade hasselnötter&tranbärtopping)



Morgongröt (eller närsomhelstgröt)

Plocka fram dethär:
3 ägg
1 matsked mandelmjöl
vaniljpulver
½ banan
kanel
Typ 5 valnötter

Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mandelmjöl och vaniljpulver. 
Häll i varm stekpanna.
Mosa ner bananen.
Rör runt så att allt blandas fint.
Värm till favoritkonsistens.
(jag vill ha min helt torr, gärna med lite lite färg.)
Toppa med nötterna och kanel.
Ät med sked. 
(Fast med min torra "gröt" så funkar gaffel med.)





4 kommentarer:

  1. Vad god denna grötvariant låter, mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det är en återkommande frukost/kvällmål här :)

      Radera
  2. Gott och hälsosamt med sådan gröt! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, bästa! :)
      Tack, hoppas din dag är fin med!
      Kram

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...