Imorse gjorde jag omelettmuffins för första gången! De blev inte alls så fina som jag först trodde att de skulle bli då jag såg dem upp-puffade genom ugnsfönstret. De liksom skrumpnade ihop när de svalnade. Så de blev rätt fula, haha, men supergoda!!
Omelettmuffinsar
5 ägg
1 deciliter grädde
Ovanstående vispas lätt, detta är omelettgrunden.
Tillsätt sedan smakerna. Vi valde:
en och en halv deciliter riven grevéost
lite drygt en deciliter strimlad basturökt skinka
nån matsked klippt gräslök
..och rör om. Fördela i muffinsformar, med fördel placerade i en muffinsplåt!
In i ugnen på 175 grader Celsius i nästan 20 minuter.
Om man sticker en sticka i dem ska den vara i princip ren, då är de klara. Håll koll så att de blir fina i färgen bara, de ser godare ut då ;)
Detta blev, i svärmors muffinsplåt, 12 stycken muffinsar.
En kopp kaffe till det så är frukosten klar :D
6åringen och nästan3åringen såg väldigt skeptiskt på dem, men åt sedan varsin och sa att de var goda. Och det är inte ofta, så det var ett väldigt bra betyg! 9månaders åt glupskt och skrek när de tog slut. Fast det gör han ju iofs när det gäller all mat, så det säger inte så mycket, hihi.
Älskling och jag åt oss mätta tills alla muffinsarna var uppätna och lutade oss sedan tillbaka och drack lite mer kaffe innan kökskaoset ordnades upp.
Det är inte utseendet som räknas ;-)
SvaraRadera