onsdag 12 december 2012

Lussefikatankar

Hemma och vårdar minikillen idag. Han har varit lite hängig och det visade sig att det var en liten feber som var på besök. Så vi har varit hemma sedan igår och vilat och myst och haft det bara sådär bra som man har när man normalt jobbar och saknar sina barn och plötsligt får en dag tillsammans utan krav på städning/handling/stressmatlagning eller annat övrigt tråkarbete man sysselsätter sig med när man är planerat hemma. Konstigt det där.

Ikväll är det luciafirande på skolan och man ska ta med sig eget fika för lussefikat före luciaframträdandet. Så jag har förberett med några lussebullar som sonen tycker om och vi föräldrar dricker väl en kopp kaffe eller så där på seneftermiddagen. Vi ska ju ändå hem och äta middag efteråt. För några år sedan skulle det där lussefiketänket varit helt annorlunda. Jag skulle ha bakat och tagit med mig lussebullar och pepparkakor i överflöd och tyckt att det var såklart att både barnen och vi vuxna skulle dricka flera glas julmust och/eller saft. Och sedan skulle vi varit så dästa att vi inte orkade varken fixa eller äta middag den kvällen. Jag är glad att vi ser annorlunda på det nu.

Imorgon eftermiddag är det samma grej igen. Fast på förskolan. Och då gäller det verkligen att jag inte äter mig mätt på några lussebullar och kakor, paleo eller ej, för jag och bästaste finaste lillasyster ska på julbord på slottet där de lagar mat med ekologiska råvaror och med hög kvalitet! Ska bli hur mysigt som helst! Längtar redan! (Både efter maten och systerns sällskap, hihi.)


Brukar ni gå på julbord eller väntar ni tills det blir självaste julafton innan ni äter julskinkan?4 kommentarer:

 1. Hej hej! vad roligt att jag hittade din blogg! Jag äter gluten- och mejerifritt och undviker kohydrater...så jag ska nu botanisera bland dina recept! :)
  Gå in på min blogg du också så kanske du hittar något recept som faller dig i smaken. :)
  Ha en fin kväll!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Välkommen! *ler*
   Jag ska absolut titta in hos dig! Kanske hittar jag nya favoriter bland dina recept? ;)
   Hoppas din kväll var fin med!

   Radera
 2. Det brukar bli minst ett julbord med jobbet och kanske ett privat också. Innan julbordet hemma vill säga. Vartannat år är vi i Tyskland och då gör jag ibland ett lite mindre julbord, beroende på hur mycket lust jag har!
  I år har jag ätit tre julbord med jobbet men de två första var affärsmiddag och jag var verkligen måttlig. Rätt skön (och ovan) känsla! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om du äter god mat många gånger du, hihi. Jag vet att många undviker att äta julmat före julafton för att få den där wow-känslan till maten eller nåt. Själv vill jag gärna äta det hela december. Minst. ;)

   Skönt att äta sådär lagom mycket när man är ute. Problemet brukar ju vara (för mig i alla fall) att det finns så himlans många nya smaker och alla vanliga favoriter man vill testa och vips är tallriken överfull och man har bara kommit en liten bit igenom utbudet.. Hm.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...