tisdag 31 juli 2012

Smygstart med massa mat!
Dagens frukost: rester från igår: 2 skivor lövbiff med spännande kryddning, majjoguacamole, massa grönsallad, spenat, morot, gurka, paprika och två supergoda rödbetor!


Jag har smygstartat theWhole30. Jo. I två dagar nu har jag kört helt enligt "reglerna". De två innan dess hade jag faktiskt grädde i kaffet, för det är svårt att göra iskaffe utan grädde, och iskaffe var verkligen vad jag ville ha de där varma dagarna.

Anledningen till att jag smygstartade lite var för att känna efter. Så som man ibland kan göra i början av en löparperiod. Kolla terrängen och rutten lite, liksom, ni vet. Och som det känns just nu så kommer en av mina utmaningar under kommande 30 dagar vara att verkligen få i mig massa grönsaker. För hjälp vad mycket grönsaker det blir! Så det blir verkligen ett fokus. Tidigare har mitt stora fokus varit att få i mig tillräckligt med protein vid varje mål, och nu blir det grönsaker jag måste tänka på istället :)

Den andra utmaningen under tiden som kommer är att verkligen äta en ordentlig frukost. Ett tips är att äta mat före första koppen kaffe! Det lustiga är att det inte känns som om den där kaffekoppen verkligen behövs längre då! Annorlunda känsla. Jag som normalt dricker kaffe först, före maten och sedan äter nåt ägg eller två, eller en liten skål med middagsrester, äter på det här viset mycket mer :) Jo, jag åt upp allt på bilden ovan..

Planen för måltiderna är en handflata eller två med protein, fylla resten av tallriken med grönsaker (ja, verkligen fylla tallriken!) och sedan nån matsked eller två med exempelvis olivolja eller en näve nötter eller en stor klick fet sås av något slag.

Jag märker att när jag äter så, så lyckas jag undkomma småätandet. Härligt! En stor måltid vid 8-9tiden, en vid 13 (kanske en kaffe vid 14, dagens första och enda) och en måltid vid 18-19. Bestämda tider behövs väl egentligen inte, men det verkar funka bra så just nu och särskilt i kombination med att jag måste servera mat till resten av familjen med (och inte kan "känna efter" om de är hungriga).


Äter ni på bestämda tider?
6 kommentarer:

 1. Nej, inte på bestämda tider, men det blir oftast så ändå... Magen ropar liksom när det är dags för påfyllning :-) Det där med grönsakerna är svårt tycker jag, och lite av anledningen till att jag "gav upp" eller släppte lite på paleo. Jag kan liksom inte få i mig så mycket jag behöver för att bli mätt. Men jag överväger att göra ett nytt försök... Min kropp blev lite ledsen när jag slutade. Eller så är den bara förvirrad över alla svängar hit och dit?! ;-) Ska bli spännande och inspirerande att följa dig nu!!! Lägg gärna upp fler inlägg på vad du äter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det där med att magen ropar är jag lite sådär med, jag vill ju inte att barnen (som äter sämre än jag) ska bli tjurhungriga innan det är dags för mat och min mage hinner inte ropa riktigt då. Men jag hoppas att denna tidsplan går att följa några veckor. Det verkar funka hittills i alla fall :)

   Kul att du vill ha fler matinlägg. Haha. För mig känns det som om det är det enda jag skriver om. Skönt med positiv respons på det! Tack :)

   Radera
 2. Alltid på bestämda tider. är som en klocka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rutiner är bra! Det får vardagen att flyta lättare :)

   Radera
 3. Härligt, låter som du är riktigt peppad och på gång! När jag jobbade vanliga kontorstider så var det alltid fasta tider... inte lika bestämda längre... men aldrig mer än 4 timmar mellan måltiderna för då fungerar inte jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag är peppad och igång! :D

   Nä, fyra timmar är nog rätt bra här med. Men när jag körde periodisk fasta (åt mellan 11 och 19 eller så) så mådde jag faktiskt väldigt bra med. Konstigt nog.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...