fredag 19 juli 2013

Äre dags nu igen? Redan?

Första augusti startar den där årliga officiella Whole30-utmaningen igen. Ett sätt att "rensa upp" efter semestern och sommarens utsvävningar kanske?

Förutom att jag redan gjort det. Inte Whole30-at, men hyfsat rensat upp. Jag är totalt mejeri- och glutenfri sedan ett tag tillbaka (efter några veckor med havregrötsfrukostar och ballerinakakor, ingen är perfekt, jue *flinar*) och har även dragit ner på en del andra saker jag verkar vara känslig mot och känner en rejäl skillnad i magen. Igen. Det är så trist att inse, igen, att jag inte kan äta mackor eller kålväxter, lök eller för mycket tomater. Och jag har nollat även smör just nu. Däremot verkar jag kunna äta mycket mer frukt än jag tidigare trodde! :) Och bovete. Det har varit spännande och intressant att testa. Och chia funkar med! Ja! :)

En sak jag skulle vilja testa är att dricka buljong dagligen. Så att man får i sig det där gelatinet som ska vara så himlans bra för magen. Men dit har jag inte kommit ännu. Orkar inte koka egen och tydligen "måste" man det för att det ska vara rätt sorts buljong? Äh.

Men det där whole30 är så kul (och jobbigt, haha) och jag blir liksom lite sugen på att göra det igen! *studsar* I mitt fall handlar det mest om att äta regelbundet och ordentligt och dra ner på teve-"godis"-ätandet på kvällarna. *suckar*  Och kanske utesluta bovete. Men det sistnämnda tror jag inte måste göras. För det verkar funka bra. I mig i alla fall. *nickar*

Idag har jag ätit äppelkakehack till frukost, morningmix från ItStartsWithFood till lunch (haha, jag vet), mer äppelkakehack till eftermiddagsfika och sedan har jag inte kommit längre. Klockan är snart läggdags.. Hm. Ska nog ta och spana in kylskåpet snart..

Så, för att stilla er nyfikenhet: här är receptet på äppelkakehack, hihi:

Äppelkakehack
4 portioner

1 deciliter mandel
1 deciliter valnötter
1 deciliter solrosfrön
½-1 tesked kanel
5 (urkärnade!) dadlar
en nypa salt (eller två)

Kör allt i matberedaren (eller om den är trasig: hacka för hand, det gjorde jag imorse).
Servera med nån deciliter osötad mandelmjölk och ett halvt äpple i bitar och lite mer kanel.
Ät i solen medan gräsklippningsRobban kör runt och puffar till stolarna runt bordet.
Glöm inte en kopp kaffe till det hela. Fikafrukost. Mums!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...