måndag 24 oktober 2011

Måndagar..

Lat start på veckan. Känns som om jag behöver varva ner på måndagarna nuförtiden?

Frukosten idag var mandelbröd med smör&ost&gurka och en.. nej, två, muggar kaffe, framför bolibompa.

Lunchen var vår mumsiga gräddiga höstfisksoppa med saffran (absolut godaste soppan, ever, lovar!) som intogs i fina gigantomuggen från indiska med stänk av guld på.

Mellanmål/snacks har hittills blivit 3 vindruvor och ett par kryddiga valnötter som jag rostade igår.

Och en mugg kaffe nudå.

Ikväll vet jag ännu inte vad som ska tillagas. Kanske kyckling, det var längesen känner jag. Och kanske blomkålsris. Och beasås. Eller strunta i blomkålsriset, kanske wokgrönsaker istället. Hm. Så svårt när det finns så mycket gott att äta!På tal om gott att äta så köpte jag 70%choklad häromdagen. (Ja, jag vet! Snacka om lyx! Jag äter ju bara 86% annars!) Well. Den här chokladen innehöll även mint. (Jag älskar mintchoklad.) I några dagar nu så har jag unnat mig en ruta mintchoklad på kvällen. Igår så slog jag på stort och åt nästan tre rutor! Och det konstiga var att den tredje kändes inte alls sådär supergod utan jag åt den mest för att jag tillåtit mig själv att slå på stort. Och efteråt, när jag ätit upp den där tredje biten så var jag såå mätt på choklad. Totalt osugen på att ta en enda bit till!

Jag tyckte att det kändes så konstigt och jag pratade med min syster om incidenten och hon sa att kanske är det så kroppen ska känna, egentligen? Kanske har vi bara vant våra kroppar och smaklökar vid allt det där sockret och chokladiga?

Det gäller bara att inte vänja in sig vid det hela igen. Det är ju alldeles för lätt gjort! Två dagar i sträck så är det kört! Då är man inne på fel väg igen. Hua.

1 kommentar:

  1. Ja, efter helgen behöver man verkligen lite tid att ta igen sig på ;-)
    Kram

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...