Lussebullar
20 snirkelformade godsaker
6 ägg
2-3 matskedar kokossocker
1 kuvert saffran (eller gärna två!)
75 g smör
½ deciliter grädde
1 deciliter kokosmjöl
2 teskedar bakpulver
3 matskedar fiberhusk
uppvispat ägg
blötlagda russin
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och lägg blötlägg russinen.
Stöt saffran med en nypa socker för att få ut så mycket saffransarom det går.
Smält smöret i en kastrull och rör ner saffran och lite av sockret.
Vispa upp äggen tillsammans med resten av sockret.
Häll i smörsaffransockret.
Vispa runt lite.
I med grädden.
Vispa lite till.
Blanda ihop kokosmjöl, bakpulver och husk och vispa sen ner det i smeten.
Låt smeten svälla en liten stund.
Forma till lussebullar.
Stoppa ner avrunna russin.
Pensla med uppvispat ägg.
In i ugnen tills de verkar färdiga.
Låt svalna lite och slå dig sedan ner i en mjuk fåtölj med en kopp julte och en bulle eller två.
Mm..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar