söndag 16 december 2012

Glöggtilltugg

Säkerligen har aaalla redan gjort pepparkaksbollar vid det här laget. Utom jag då som inte gjorde det förrän häromhelgen, haha. De var alldeles perfekta till glöggen!


Pepparkaksbollar

3 dL nötter (ex cashews, mandel, hasselnötter)
5-10 dadlar med kärnorna borttagna
1-2 matskedar pepparkakskryddor
30-50 gram smör eller kokosolja

Kör nötter och dadlar i matberedare en liten stund.
Tillsätt pepparkakskryddor och kör lite till.
Tillsätt smör eller olja till önskad konsistens.
Rulla till finfina bollar :)




4 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! :)
    Jag har faktiskt inte gjort några pepparkaksbollar... haft så mycket att göra denna helg...
    Ha en fin kväll och mysig 3-e advent!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa helger känns det som om man inte hinner allt man vill ;)
      Kram tillbaka!

      Radera
  2. Jag har också gjort pepparkaksbollar, det är så gott med dadlar och nötter!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...