Gårkvällens fika framför ytterligare Californicationavsnitt (jo, jag är helt fast i den där serien nu, haha) bestod av mandelbröd med bregott, brännvinsost *älskar*, majonnäs och tunnskivad gurka. Och en dubbel koffeinfri espresso.
Upptäckte att bikarbonat fluffar till brödet! Joho! Har testat med bakpulver för några år sedan, men när det inte gav effekt så gjorde jag aldrig om det utan åt brödet som det blev istället. Igår så fick jag för mig att testa med bikarbonat (har lärt mig genom alla nötmjölsbak att det är ett betydligt bättre jäsmedel än vanligt bakpulver). Ut från mikron kom ett fluffigt bröd och inte det mer "satta"/"stabbiga" brödet jag normalt äter! Jejj!
Fluffigt mandelbröd
Drygt en matsked smält smör
80-100 gram mandelmjöl (går även att byta ut lite av det mot ex hasselnötsmjöl)
1 ägg
½ tesked bikarbonat
Rör om, platta ut på en assiett, mikra 2 minuter.
Låt svalna en aning och skär i kvartar.
Denna blogg blir till att följa.... ser att jag är på väg åt samma håll som du tidigare begav dig..... Duktig du har varit!
SvaraRaderaHej och välkommen och tack för fina ord :)
RaderaLycka till i ditt projekt! :D
Himla bra att du testar så att jag slipper :-)
SvaraRaderaKram
Hihi!
RaderaKram
Bra tips med bikarbonat! Tror jag ska testa det imorgon. Bra kommentar hos Martina också förresten. Kram!
SvaraRaderaJa, lustigt att jag inte fått för mig att testa bikarbonat mycket tidigare bara, men man är väl fast i sitt tänk, antar jag ;)
RaderaOch tack, ja, det var liksom dags att säga nåt därinne kände jag *flinar*
Kram
åh det lät himla gott det där brödet! Måste testas :)
SvaraRaderaJa, det är jättegott! :D
RaderaBerätta gärna vad du tyckte, när du testat! :)