tisdag 1 januari 2019

Nyår

Var på mysig nyårsfest hos Zyzteryzter. En av familjerna stod för förrätten, vi stod för varmrätten, värdfamiljen stod för dessert plus dryck.

Förrätten var färdigköpta canapéer och som jag förstod det så var det väldigt svårt att hitta glutenfria sådana. Men de hade hittat en som var helt glutenfri (en liten färskostgrej med tryffel, jättegod!) och en liten laxcanapé som hade ett kex i botten. Då jag ju inte är glutenintolerant egentligen så var det enkelt att bara pilla bort det där kexet. Jag tror på att göra det enkelt för sig. Att vara strikt när det behövs men att kunna anpassa sig för att det ska hålla i längden.

Varmrätten var Älsklings goda variant på Kreolskans gryta. Den innehåller fläskfilé, ölkorv, oliver, syltlök, cornichons, röd paprika och grädde. Gott gott och naturligt glutenfritt. Det serverades till ris, men jag hade förberett med blomkålsris, som faktiskt är lättare att göra än vad ris är, haha:


Blomkålsris

Riv ett blomkålshuvud (eller så mycket du vill ha)
Lägg i en skål
Micra några minuter, typ 2-3 funkar


Man kan också koka upp vatten och låta blomkålsriset värmas upp i några minuter i vattnet.
Eller ha i ett par matskedar vatten i microskålen, och eventuellt hälla av vattnet efteråt. 
Men jag är lat.
Riva, micra, klart är mer min grej ;)


Efterrätten var färdigköpta jättegoda chokladtårtor från Dahls. Glutenfria men socker. Strunt i det. Because Nyårsafton.

Sen rödvin till maten, bubbel att skåla med och världens godaste chokladlikör!

Risgrynsgröt till frukost. Det åt jag med socker på. Var inte sugen på ägg eller kreolskans till frukost som jag hade planerat att äta. Men men.

Vi kom i säng väldigt sent. Because Nyårsafton. Stormen under natten gjorde att jag inte sov mer än nån timma här och där. Så sömnen var verkligen kass. 

Matmässigt hyfsat ok, inte bra på sockerfronten, men jag försökte att göra bra val så långt det gick. Tills det blev morgon och jag var trött och inte orkade vara sugen på ägg. Haha. 

Men det jag vill och måste klämma in här är att hjärtat mådde bra under hela nyårsafton och nyårsdagens förmiddag trots alla fel med triggers: stress, alkohol, sömnbrist, socker, massa mat.. Men hjärtat godkände det! Oväntat! Jag var nästan lite lyrisk på vägen hem och började föreställa mig att det kanske kommer fortsätta såhär nu! 
Sen sov jag middag hemma, tog en mugg kaffe under eftermiddagen och allt startade igen. Skitkaffe! Så det är la bara att lägga av med kaffet igen. Suck. Jag kommer fram till samma sak om och om igen, men sen plötsligt så sitter jag där med en uppdrucken kaffemugg igen. Att jag aldrig lär mig!


1 kommentar:

  1. Jag är mycket glad över att dela min erfarenhet här, jag heter Brenda och jag var lyckligt gift. Inte förrän min man sa att jag fuskade honom, då blev vi båda gnagande par, han kunde inte tro, och han litade inte heller på mina ord så vi ansökte om skilsmässa, senare blev vi separerade och lovade att aldrig göra upp. Länge försökte jag gå vidare men jag kunde inte stanna utan honom, så jag började en strävan efter att min make skulle återvända, då hänvisades jag till Dr.IZOYA. En bra man jag stötte på, han kastade en kärleksförtrollning och fick min man tillbaka inom 24 timmar. med detta är jag här för att dela kontakten med Dr. IZOYA, nå honom via drizayaomosolution@gmail.com. Han är verkligen kraftfull och har specialiserat sig på följande frågor ...
    (1) Älska trollformler av alla slag. (2) Sluta skilsmässa. (3) Avsluta barrenness. (4) Behöver andlig hjälp.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...