söndag 3 mars 2013

Perfekta set, sparkcykel i vårsolen och bcaatankar

Igår körde jag morgonträning på storgymmet. Eftersom jag haft svårt att göra perfekta squats på grund av träningsvärk (jamen hallå, jag ökar vikterna varje gång och tränar nästan varannan dag, så jag går runt med träningsvärk hela himlans tiden!) och blev lite less på det så tog jag av fem kg (åh, det kändes jobbigt i mitt YesVadBraJagÄrSomKlararSåTungStång-sinne) och körde istället fem helt perfekta set som ändå, trots lägre vikt, gav mig darriga ben när jag gick ut (what?). Och bänkpressen kändes helt strålande med. Skivstångrodden var rätt övermäktig sista settet men jag klarade det preciiis. Sedan så blev det några såna där assisted chins eller hur det heter, bara för att det var kul ;)

En annan kul grejj som hände på gymmet var att en av de andra filurerna som var där, som jag sett tidigare, hejjade på mig! Tänka sig :) Fast så är jag ju förstås HonDenDärSomInteKundeGöraKorrektaSquatsHäromdagen, kanske var det därför jag blev igenkänd? *flinar*

Idag var det familjedag som delvis spenderades ute i vårsolen där vi försökte lära två barn att cykla. Så vi turades om att springa med dem, då de inte riktigt kan det där med balans ordentligt ännu.. Minikillen cyklade med stödhjul och försööökte ta sig framåt på en sparkcykel som hela tiden välte, stackarn. Men sedan åkte vi tillsammans på sparkcykeln, minikillen och jag, och det tyckte han var mycket roligare. Men jag hade rätt taskig och totalt oergonomisk stil och mitt högerben och min rygg var rätt så retsamma mot mig resten av eftermiddagen, hehe. Bättre nu.

Matmässigt har jag ätit mandelbröd till frukost och en mugg kaffe (japp, måttligt intag är det som gäller nu *nickar*), kål&köttfärs enligt Marias förr-recept till lunch och sedan grillad kyckling med beasås till kvällsmat. Och en näve rostade&saltade mandlar i bilen på väg till ica ;) Och en mugg eftermiddagskaffe. (Inte som jag planerat, men det fanns en orsak.)

Imorgon har jag möte på morgonen och funderar på att klämma in min efterlängtade träning på morgonen innan alla barn ska till skolor och förskolor. Eller på kvällen. Eller på tisdag morgon. Fast helst så snart jag kan! Och så funderar jag massor på om jag ska skaffa bcaa då jag aldrig äter frukost före morgonträningarna. Hm. Tänkelitänk.


Ni som morgontränar, hur gör ni med frukost och proteiner?
Om ni har testat bcaa, vilken ska man välja? Vilken är godast och har minst onödigheter?

6 kommentarer:

 1. Jag äter en minifrukost och går sedan direkt till gymmet. Ett knäckebröd/riskaka med skinka och en halv banan. Det brukar räcka för mig. Laddar med ett ordentligt kvällsmål kvällen innan. När jag kommer hem från gymmet fyller jag på med en ordentlig frukost. Kan ta en smoothie med naturelt proteinpulver direkt, eller några ägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Det låter ju smart att ladda ordentligt kvällen innan :)

   Radera
 2. Bcaa? Vad är det, nu har jag missat något känner jag...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett pulver alternativt kapslar med fria aminosyror så att kroppen fattar att det är dags att kicka igång proteinsyntesen, om man nu inte har ätit så bra med protein innan passet. Det finns eaa och bcaa. eaa innehåller massa aminosyror och bcaa innehåller bara de tre "viktigaste". Jag har använt det några gånger då jag bara vaknat-och-gått-till-gymmet utan att äta frukost innan.

   Radera
 3. Du är duktig du !!

  Jag önskar jag hade din energi & ork, kanske en dag ...

  Jag skall försöka börja blogga igen, läsa mer blogg :-)

  Kikar in snart igen !

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men TACK! <3 Aldrig att jag trodde att jag skulle vara en sån med massa energi och ork! Och att jag skulle få en sån här fin kommentar om det! *kramar om och är alldeles rörd*

   Ta det luuugnt, din dag kommer med! Det var inte längesedan jag var precis där du är nu! Och om jag jag klarar det så klarar vem som helst det *flinar*

   Kram tillbaka!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...