lördag 9 juni 2012

Balsamlök

Marie frågade efter receptet på balsamlöken som vi åt på nationaldagen. Ja, vi äter den då och då, inte bara på särskilda dagar, för den är så himlans god! :)

Vi har haft den till kyckling och broccoli, som häromdagen, och även till stekt lövbiff och sötpotatisklyftor. Två av tre barn är väl inte överförtjusta i "blöken" som de kallar den, med det gör ju att det blir mer till oss andra! *tummen upp*

Till oss två storätande vuxna och den lille snart2åringen använder vi oss 3 rödlökar. Det blir liksom mycket mindre av det hela än vad man tror, så det gäller att inte göra för lite, för det går åt! *nickar*





Balsamlök ("Blök")

3 tunt skivade rödlökar
2-3 matskedar olivolja
2 matskedar balsamvinäger
Salt och peppar efter behag

Lägg löken i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja och blanda väl.
In i ugnen på 200-225grader i ungefär en halvtimma eller tills löken fått lite färg.
Ta ut löken och häll över balsamvinägern och rör om.
Salta och peppra om du vill.
Klart!




2 kommentarer:

  1. Tack! Det låter som ett jättebra tillbehör ju. Mmm, blir sugen redan nu. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berätta gärna vad du tyckte, om du testar :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...