tisdag 1 januari 2019

Jul

Jepp. Det har gått bra.

Julafton firades på bortaplan men Älskling bakade Janssons och köttbullar till mig utan gluten som vi tog med oss. Så det var inga problem att äta glutenfritt på jul.

Det jag åt av på julbordet (på bortaplan, alltså, så jag kunde inte anpassa julbordet 100%):

Glutenfri janssons
Glutenfria köttbullar
Tonfisksallad
Rökt lax
Sill, flera sorter
Grönkålssallad
Julskinka (med ströbrödsbiten bortskuren)
+
Vatten till maten

Till efterrätt och fika åt jag dadlar och torkade fikon, ett par chokladbitar och svärfars risalamalta. Jag drack en liten mugg glögg på julaftonskvällen också. Men hoppade över pepparkakorna.

Så allt som allt under julen så var det nog risalamaltan jag "föll lite på", då den innehåller ris och vitt socker. Men för att allt ska funka i längden så måste man själv känna var man kan rucka lite sina egna "regler". Jag äter tillexempel hellre vitt socker då och då, än att göra så med gluten. Det har jag nämnt tidigare. Och anledningen till detta är att det tar längre tid för kroppen att hämta sig efter gluten (över 2 veckor) än vad det tar att hämta sig efter socker (typ 2 dagar). Jag är heller inte särskilt sockerkänslig, egentligen, och äter knappt nåt godis ens när jag är inne i en svacka näringsmässigt (förutom chokladglass då, där är min svaga punkt!). Därför är det lättare för mig att äta risalamalta än en vörtbrödsskiva på jul. 



1 kommentar:

  1. Jag är mycket glad över att dela min erfarenhet här, jag heter Brenda och jag var lyckligt gift. Inte förrän min man sa att jag fuskade honom, då blev vi båda gnagande par, han kunde inte tro, och han litade inte heller på mina ord så vi ansökte om skilsmässa, senare blev vi separerade och lovade att aldrig göra upp. Länge försökte jag gå vidare men jag kunde inte stanna utan honom, så jag började en strävan efter att min make skulle återvända, då hänvisades jag till Dr.IZOYA. En bra man jag stötte på, han kastade en kärleksförtrollning och fick min man tillbaka inom 24 timmar. med detta är jag här för att dela kontakten med Dr. IZOYA, nå honom via drizayaomosolution@gmail.com. Han är verkligen kraftfull och har specialiserat sig på följande frågor ...
    (1) Älska trollformler av alla slag. (2) Sluta skilsmässa. (3) Avsluta barrenness. (4) Behöver andlig hjälp.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...