Nu har jag insett att det är så lätt att vemsomhelst kan klara det! (Min fyraåring skötte det mesta! Under övervakning förstås, hihi.)
Man behöver en stavmixer och en smal hög mixerbunke (förslagsvis en sån där som ingår i mixerstavskittet).
Ingredienserna är ägg, dijonsenap, äppelcidervinäger och en extra mild olivolja. (Undrar om man kan använda kokosolja? Hmm.. ) Sedan extra smaksättningar som salt, en nypa cayenne eller kanske dill?
Rekordsnabb majjo utan komplikationer
1 ägg
1 tesked dijonsenap
1 matsked äppelcidervinäger
Ungefär 2 deciliter olivolja med extra mild smak
Salt
Eventuell smaksättning
Viktigaste punkten (nja, en av två i alla fall) är att alla ingredienser är rumstempererade! Så ta fram allt i god tid!
Knäck ner ägget i den smala mixerbunken, klicka ner senap och vinäger.
Häll i olja upp till ungefär 2,5decilitersmarkeringen (för det finns väl en sån på din bunke, väl? annars får du väl hälla på lite drygt 2deciliter eller så, skulle jag tro).
Vänta nån minut så att oljan hinner lägga sig ovanpå ägget. (Den andra viktigaste punkten.)
Sedan stoppa ner mixerstaven och mixa loss och se hur det förvandlas till majonnäs!
Salta lite och tillsätt ev smaksättning.
Mixa en gång till.
Klart!
Jo, det ääär verkligen så lätt! Färdigt på 3 minuter!
Håller lika länge i kylen som hållbarhetstiden på det ägg du använde.
Jaha, du trodde det var krångligt....
SvaraRaderaDet är en av de saker som jag faktiskt fixar hur lätt som helst.
Härligt är det att känna att man kan!!!
Kram
Haha, där ser man! Jo, jag trodde att det var krångligt. Läser ju majjorecept lite här och där och alla talar om det där låååångsamma droppandet. Undrar varför man inte läser oftare om stavmixersättet, så smidigt som det är! :)
RaderaDottern var överlycklig och jättestolt över sin egen majonnäs. Sötisen <3
Kram
Precis så som jag alltid gör det! Och det ca 2 ggr/veckan för vi äter mycket majonäs och använder i matlagning...
SvaraRaderaSÅ gott !!
=)
Men! Gör alla så här egentligen? Har jag liksom missat nåt? *ler*
RaderaJovisst är det gott med egen majonnäs! Och särskilt gott när man vet precis vad som är i och kan välja smaksättning själv :)